Malay

English

Jom LaunchGood!

Anda ingin mengumpul dana secara online? Segala maklumat berkaitan dengan pengumpulan dana secara online boleh didapatkan di sini. Jom LaunchGood!


Illustration of two people stepping on coronavirus

Social Impact Matching (SIM) Grant

Adakah anda menjalankan projek perusahaan sosial atau inovasi sosial di Malaysia? Jika ya, anda berpeluang memohon Social Impact Matching Grant! Geran padanan 1:1 ini membolehkan setiap RM1 yang ada perolehi melalui LaunchGood mendapat padanan RM1.

in partnership with

1. LaunchGood mengenakan caj platform sebanyak 0% untuk setiap kempen. Diskaun sebanyak 20% daripada keseluruhan caj platform LaunchGood diberikan kepada pemohon SIM Grant yang berjaya sahaja. Diskaun ini tertakluk kepada RM1 juta pertama yang terkumpul di laman web LaunchGood serta berjaya mendapatkan SIM Grant.
2. Mengumpul dana di LaunchGood tidak menjamin kelulusan SIM Grant daripada MaGIC. Pemohon perlu memenuhi kriteria SIM Grant dan memohon geran ini kepada MaGIC.

LaunchGood sedia membantu!

Kami telah mengumpul segala maklumat dan sumber yang diperlukan untuk anda mengumpul dana secara online. Dengan usaha yang penuh dedikasi, anda boleh berjaya!

Kelebihan LaunchGood

LaunchGood bukan hanya sebuah platform untuk mengumpul dana, tetapi kami percaya kami adalah yang terbaik setakat ini. Kami bukan sahaja menerapkan nilai-nilai yang seiring dengan agama Islam, tetapi kami juga menawarkan sokongan dan mempunyai ciri-ciri unik yang membuatkan platform LaunchGood ini antara platform crowdfunding yang terbaik di luar sana!

Hubungi kami

Tidak pasti bagaimana ingin mula mengumpul dana secara online? Klik di bawah untuk buat temujanji bersama pakar LaunchGood.

“Sebelum kami bertemu dengan platform LaunchGood, proses pengumpulan dana kami agak terhad dalam tempoh masa yang ada. Alhamdulillah 2 tahun lalu, team kami mengenali platform LaunchGood dan ianya sangat memberikan impak yang besar dalam usaha pengumpulan dana yang kami jalankan di seluruh dunia. Dengan capaian penderma yang tinggi dan team LauchGood yang sangat-sangat membantu setiap kempen kami. Setiap kempen yang kami jalankan mendapat sokongan dan ianya telah menyebabkan kami dapat membantu lebih ramai insan yang memerlukan di lebih dari 30 buah negara.

Kami sangat bersyukur dengan hasil dan usaha yang telah dijalankan Bersama LaunchGood dan kami berharap untuk menjalankan pelbagai lagi jenis kempen pada masa akan datang. Terima Kasih LaunchGood Team!”

Mohamed Yamin Bin Ismail

Mohamad Yamin Bin Ismail
Global Ehsan Relief

“Mungkin sebelum ini, masyarakat di Malaysia jarang mendengar apa itu crowdfunding. Ia adalah perkara yang sangat asing buat masyarakat. Walau bagaimanapun, dengan kemunculan LaunchGood di pasaran Malaysia, ia berjaya membumikan konsep crowdfunding kepada masyarakat. Kini budaya memberi dan menyokong initiatif sosial kian mendapat tempat kepada masyarakat di Malaysia.

Bagi kami di Philandure, LaunchGood adalah pelengkap kepada initiatif-initiatif strategik kami. Pasti sahaja kami menggunakan platform LaunchGood bagi proses pengumpulan dana initiatif-initiatif kami. LaunchGood menjadikan crowdfunding semudah ABC.”

Khalid Al-Walid

Khalid Al-Walid
Philandure